Vindere af Unge Forskere Junior 2019

Anders Jeppe og Lucas vandt kategorien “Physical science” i konkurrencen Unge Forskere Junior 2019.

Der var et lille klip i TV-Lorry her.

Du kan læse hele rapporten her: Blind Vision projektrapport

Lions arbejder videre med blindebrillerne. Læs mere her: Lions og blindebrillerne

Blind Vision vandt

Jeppe, Lucas og Anders fra 7. klasse på Krogårdskolen fik fuld opmærksom og udbytte af deres finale-deltagelse ved talentkonkurrencen Unge Forskere. Drengene vandt en 1.plads med deres projekt om en særlig brille til synshandicappede. 

Finalen fandt sted i Bella Centeret i sidste weekend, hvor kammeraterne Jeppe Grauert Krat, Lucas Norlander og Anders Ravn Olsen skulle præsentere deres opfindelse. Sammen har drengene udviklet en smart brille med afstandsmåler, der kan fortælle synshandicappede personer, om der er farer, som stokken ikke kan fange.
Og det er slet ikke nogen dum idé – alene i Danmark er der nemlig cirka 65.000 mennesker med synshandicap.
– Vi synes, det er en mega fed idé. Vi kender nogle blinde og har set dem gå ind i ting som eksempelvis skilte, lamper og grene. Vi har hørt fra mange af blinde, at de synes, det er en mega fed idé, siger Jeppe Grauert Krat til TV 2 Lorry.

Lige nu giver brillen signalet ved hjælp af lyd, men drengene vi gerne videreudvikle på brillen, så signalet kommer til den blinde fx via en app og en vibration på mobiltelefonen.
Den idé til videreudvikling har Jeppe, Lucas og Anders fået gennem et interview med en 12-årig blind dreng, som helst ville have advarsler ind på mobiltelefon, fordi det er dér han er vant til at få informationer.

Til finalen i Bella Centeret skrev juryen i begrundelsen for kåringen bl.a: ”Ideen har stort potentiale til at blive et færdigt produkt til stor glæde for især unge blinde. Vi har et stort håb om, at I fortsætter jeres gode samarbejde med Dansk Blindesamfund, og får jeres ide gjort til virkelighed.”

Sydkysten skrev om drengenes deltagelse i semifinalen: