Tilmeldte til Unge Forskere 2020 fra Krogårdskolen:

Technology:

 

RØGRENSER

af Bastian Senius Dehn-Højer og Nuri Baran Polat, 5x

Inspireret af brande i Australien har Bastian og Nuri bygget en støvsuger, der kan suge røg op i et rør og lede røgen gennem en væske, der kan rense røgen.

 

MINDRE PLASTIK

af Hanna Nysom Behr, Amanda Hoffstetter Koch-Hansen Schjødte og Isabella Louise Bahr, 5x

Der er alt for meget plastik i havene og i naturen. Vi arbejder med en måde at begrænse mængden af plastikposer ved at genbruge stof fra gammelt tøj, som en maskine i butikkerne kan sy om til en bærepose.

 

VARMEHANDSKE

af Ibrahim Ahmed Omar Ahmed og Servan Kart, 5x og 5y

Vi har opfundet en handske der har indbygget en mikrobit, der kan måle om dine hænder er kolde. Mikrobitten kan derefter tænde for varmetråde i handsken, hvis der er behov for at hænderne skal varmes op.

 

SKRALD-BOT

af Maluca Tilde Kaufmann, Hadi Assad Diab og Yusef Hicham Elajiri, 5x og 5z

Skrald-Bot er en robot som kan samle skrald op og knuse det. Skrald-Bot kører om dagen på solenergi. Skrald-Bot samler skrald op i dens krop og når den er fuld kører den over til den tætteste skraldespand med en rampe op og tømmes, så den kan samle mere skrald ind.

 

 

Life Science:

 

THE GREEN WORLD

af Signe Troensegaard Vest Nielsen, Jasmin Kirstein Wittendorf og Sophie Brødbæk Viborg Møller, 5x og 5z

Vi har fremstillet gode opskrifter, hvor alt kød i retterne udelukkende kommer fra insekter. Insekterne avles i husstandens egen “insektfarm”. Der etableres dermed en helhedsløsning, hvor de sunde insekter bliver både billige, let tilgængelige og indgår i velsmagende retter.

 

 

Physical Science:

 

SIKKERHEDSFAKTOR FOR FOILENDE JOLLER

af Jeppe Grauert Krat, 8z

Joller med foils kan være en sikkerhedsrisiko, da foil’en kan lave stor skade på en sejler, der falder over bord. På baggrund af en række fysiske forsøg – bla. i vindtunnel – har jeg udviklet et sikkerhedssystem, der angiver, hvor sikkert det er at sejle jollen for en ung sejler.