Hold byen ren for tyggegummi (8.a)

Vi har arbejdet meget om tyggegummi og om hvordan det opløser ude i skoven.
Tyggegummi

Vi havde valgt at

spørge forskellige mennesker hvor de smed deres tyggegummi henne på jorden eller skraldespanden. Vi gjorde det, fordi vi ville se hvordan folk ville gøre ved deres tyggegummi og hvordan vores miljø var.
Vi spurgte

dyrlæger og dem der arbejdede med dyr om at fugle kunne dø af tyggegummi når man smider det i naturen. Dyrlægerne sagde ja til det fordi det er ikke godt for dyrene.
Vi har spurgt dyrenes beskyttelse hvordan man kunne hjælpe.

Dyrenes beskyttelse siger at fuglene godt kunne

dø af det, fordi det ikke godt for deres maver.
24% af dem vi har spurgt smider det på

jorden og 76% af dem smider det i skraldespanden

andre smider det for det meste i skraldespanden for de skal vise børnebørne at de ikke skal gøre sådan noget. Nogle unge smider det i skraldespanden, men de fleste unge smider det på jorden fordi når man er ung er man ret ligeglad med alt ting.
Vi har sat flere slags tyggegummi

på et stykke

træ for at se hvordan det bliver efter hvordan det ser efter nogen uger. Det var forskelligt for hvad der skete. Noget blev stift og hårdt. Andet var blevet til en anden farve.
Vi har også

puttet et tyggegummi i et glas cola for at se hvad der skete. På det her billede kan i se hvordan tyggegummi ser ud efter nogen par uger i cola og så kan i se hvorfor vi synes det er spændende.
Vi har også

prøvet at brænde det og det smeltede bare.
Vi gjorde det fordi vi skulle vide mere om det og at det kunne v

ære spændene at finde informationer, hvad tyggegummi egentlig kan gøre. Hvordan tyggegummi ellers ville være efter nogen par uger for et eksempel.
Engelske forskere har lavet noget tyggegummi der ikke klistre under skos

ålerne, biografsæderne, tøjet og ens hår. Tyggegummiet er opløseligt i vand efter nogle timer, når man alligevel er færdig med at tygge. Når tyggegummiet er vandopløseligt kan regnen få det væk fra gaderne.
Alene briterne bruger 1,6 milliarder kroner om

året på at fjerne tyggegummi fra deres gader. Det fandt vi på internettet og synes det var meget spændende og vi fandt så et billedet af det.
Vi har sat nogle plakater op

på skolen for at vores kammerater ikke skulle smide tyggegummiet på jorden, men i skraldespanden.