Dissektion af sild

I dag dissekerede vi fisk. Fiskene vi dissikerede var sild. Der var mange ting vi undersøgte omkring sildene, som fx skulle vi undersøge dens skæl gennem mikroskop, og finde ud af hvor mange vintere, den havde været igenem. Så stak vi en flad stål / jern pind, ind fra den ene gælleside og ud gennem munden. Efter al` faktaen uden på sildens ydre, tog vi en kniv og stak den ikke ret langt-, og forsigtigt ind i fisken og skar fra gatten ( endetarmsåbningen ) til op, lige før selve hovedet. Derefter begynde vi at tømme silden for alle dens organer, og bagefter studere hver og et af dem. For sjov skyld tog vi flere ting frem, i mikroskopet som rogn, sæd og gælle fra både hun- og hansild. Til aldersidst, hyggede vi os med at stege en sild, krydret med margarine, olie og salt. Da vi syntes at den var færdigstegt, smagte de fleste af os på den og den var faktisk udemærket.
Skrevet af Anders E. L. A. fra 4.b.