Flaskegenbrug 9a

Her kommer du til at læse om, hvorfor vi har lavet en genbrugskasse til flasker.
Vi har i længere tid, arbejdet med bæredygtigt forbrug. Kort fortalt gik det ud på, at vi skulle finde på en ide, for at være med til at skåne miljøet.
Du kan læse nedenunder om vores projekt, før, under og efter.

Før projektet
Før vi gik i gang, sad vi og snakkede om hvad vores ide skulle være. Der gik ikke særlig lang tid før at vi fandt ud af, at vi gerne ville lave en genbrugskasse til pantflasker. Vi ville gerne lave genbrugskassen, fordi vi synes det er synd at der er så mange pantflasker, der bliver smidt ud. Det ville være meget bedre, hvis man puttede alle pantflasker, i en pantkasse.
En anden grund til at vi gerne vil lave den genbrugskasse, er fordi der er så mange der går og smider flaskerne i naturen. Hvis det fortsætter sådan, vil det ende med at hele jorden bliver en stor skraldespand.Du kan selvfølgelig også aflevere pantflaskerne i en butik, og så få panten tilbage, men det er tit de fleste der vælger ikke at gøre det. De fleste vælger bare at smide dem i naturen, eller ud i en almindelig skraldespand. Det er godt at man smider flaskerne ud i skraldespanden, men det ville være endnu bedre at smide dem ud i en genbrugskasse, så de kan blive genbrugt. Brugte emballager kan nemlig blive til nye, og det kræver mindre energi og færre ressourcer, end at fremstille flasker og dåser af nye råvarer.
Vores genbrugskasse:

Under projektet
Under projektet lavede Simone og Anna en undersøgelse, om hvor mange der ville bruge genbrugskassen. Mens de gjorde det, tog Andreas og Mads op i Bilka og købte blå spraymaling.
Vi synes blå spraymaling ville være flottest, da det også symbolisere vand.
Da vi havde lavet genbrugskassen helt færdigt, manglede vi kun at spørge vores skoleinspektøren Lise-Lotte, om vi måtte sætte den op. genbrugskassen var på plads nu. Det eneste vi manglede inden den kunne komme op, var at spørge Lise-Lotte om vi måtte. Mads og Andreas, gik derfor ned og snakkede med Lise-Lotte om det, og hun var meget positiv.
Hun sagde at det var en rigtig god ide, og støttede meget op omkring det. Vi blev rigtig glade for at vi måtte, og vi satte genbrugskassen op tirsdag d. 20. august.
Resultatet af hvem der vil bruge genbrugskassen, kan du se i dette diagram:

Efter projektet (Evaluering):
Vi er endelig færdige med vores genbrugskasse. Det gik rigtig godt, med at gøre den færdig. Det vi har lært ved dette projekt er at det er vigtigt at passe på miljøet. Vi skal huske at det er vigtigt at genbruge flasker, så de kan blive lavet om til nye, helt gratis. Vi har været meget glade for vores projekt, og er sikre på at den bliver brugt af mange elever. Et lille plus vi har tænkt over er, at hvis mange bruger genbrugskassen, kan vi gå op og få penge for alle flaskerne og spare pengene op til en tur eller andet.