Bæredygtighed på skolen 9a


Vores produkt handler om at gøre skolen bare 70% mere økologisk. Vi har tænkt os at snakke med Michel vores viceinspektør om økologi og hvad de gør for at gøre skolen sund og økologisk, så vi har skrevet nogle spørgsmål til Michel omkring bæredygtighed.

Spørgsmål til Michel:
– Bruger skolen genbrugspapir? Hvorfor/hvorfor ikke?
– Har I en økologisk handelsplan? Hvis ja hvad går den så ud på, fortæl om den. Hvis nej hvorfor ikke og er I interesserede i at få en?
– Synes du skolen handler bærerdygtigt nok?
– Hvad ville du ændre, hvis du kunne, og hvis du ikke skulle tænke på økonomien?

– Har I sensorer på lyset, så lyset slukker automatisk, hvis der ikke er personer i rummet? – Hvorfor/hvorfor ikke? Fungerer det godt nok?
– sorterer I jeres skrald fx papir, plastik og dåser? Hvis ja, hvorfor ved vi som elever ikke noget om det? Hvis nej hvorfor ikke?

Hvad Michel svarede:
Skolen bruger genbrugs papir, for han syntes det er vigtig og kvaliteten er blevet så god og at det er pengene værd. Han syntes også at skolen kunne blive bedre til at spare på papiret.
Ja han syntes på en måde at vi har en økologisk handelsplan, altså vi har det grønne flag hvilket betyder at vi har en handelsplan som går ind for miljø. På vores skole kæmper vi for at få det grønne flag.” Vi spurgte hvad han ville ændre på skolen, og han sagde at han gerne vil gøre væggene mere isoleret, for om vinteren er der meget koldt og om sommeren er det meget varmt. Michel siger ”man kan altid gøre det bedre.”
Der er sensorer på lyset, som kan styre hvornår lyset skal tænde og slukke. Sensorerne sidder ikke på alt lyset her på skolen, og er ikke altid slukket i weekenden og ferier fx i gymnastiksalen.
Skraldet bliver sorteret fx dåser, papir OSV. Inde på kontoret har de en skraldespand hvor der kun må komme papir i, papiret er til genbrug.

Vores definition af Bæredygtighed:
En produktion, der tager hensyn til både natur, mennesker og råstoffer. Med bæredygtighed sørger man for, at passe på naturen og miljøet. Og at man gør det så godt, at generationer i fremtiden har de samme muligheder og ressourcer, som vi har i dag.

Vores evaluering af projektet
Vi har haft lidt svært ved rapporten og Michel har ikke haft tid til at snakke med os, så vi skulle vente på ham.

Brugte danske miljømærker:

Nøglehuls-mærket,Øko-mærket, EU-miljømærke, Svanemærket

De her mærker er gode at kigge efter når vi skal købe vare ind, man kan fx finde dem på brødet, mælken OSV. For at en vare kan få disse mærker skal den håndhæve nogle regler, såsom at varer ikke må sprøjtes. Når man sprøjter en vare fx et æble kan det holde sig meget længere uden at blive dårligt.

Evaluering
Vi syntes at det har været et godt projekt og vi har fået lavet en masse. Vi har et godt sammenhold og er gode til at arbejde sammen. Næste gang ville vi starte lidt hurtigere så vi ikke sidder i sidste øjeblik og laver det hele.