Artikel om miljørådet 2003-04

Miljørådet på Krogårdskolen

På Krogårdskolen har vi et miljøråd der består af skolens inspektør, lærere, rengøringspersonale, formand for skolebestyrelsen, pedel, elever og fra S.F.O.

Af Martine Jacobsen og Nicole Larsen fra 6.B

I Krogårdskolens Miljøråd har alle noget at skulle have sagt. Vi holder møde ca. hver anden måned. Vi har fundet nogle gode miljøordensregler, som alle elever på skolen har været med til at lave. Eleverne fra miljørådet, har gået rundt i klasserne og fortalt om miljørådet og miljøordensreglerne. Der er kommet nogle spareråd, som vi har brugt, selvfølgelig.

Grønt flag
Grønt flag er en konkurrence hvor man skal spare på et element. Vi har så valgt energi. For os gælder det om at spare så meget vi kan i en bestemt tidsperiode. Vi starter projektet med et teater stykke, som nogle af klasserne vandt. Og det er også derfor i får denne avis nu.

Hvad laver vi egentligt i miljørådet:
I miljørådet gælder det om at få hele skolen til at hjælpe med nogle forskellige ting. For eksempel skal pedellen tjekke vores måler hvor vi kan se hvor meget vi sparer. Rengøringspersonalet hjælper med at tjekke om der er miljøsvineri på skolen. Samtidig hjælper elever med at spare. Lærerne underviser i miljøspørgsmålene og at kampagnen kører. Og fortælle andre om hvordan de arbejder med eleverne. Og sådan hjælper vi alle til med hver vores ting. Tænk på miljøet, og vær ikke et miljøsvin!!