Plastprojekt – vugge til vugge

Et nyt projekt Vugge til Vugge eller ”Cradle to Cradle” skal være med til at redde naturen. De går ind for at virksomheder ikke kun skal lave miljø venlig produktion, men at virksomhedernes produkter skal kunne genbruges igen og igen. Flere store virksomheder har taget dette koncept til sig, som f.eks. Ford som har lavet en bil, bygget på ”Cradle to Cradle” princippet. Dvs. at alle bilens dele kan genbruges mm. En af ”Cradle to Cradle” bagmændene mener, at de danske virksomheder forholdsvis let ville kunne tage ”Cradle to Cradle” konceptet til sig, da han mener, at de danske virksomheder allerede er nået langt i energibesparelserne.

Dem, der står bag fænomenet er Dr. Michael Braungart, der er kemiker og har en fortid i Greenpeace, og arkitekten William McDonough. De arbejder sammen med de store multinationale selskaber som Philips, Ford, Nike, Unilever, Gap, Herman Miller, Pepsi Cola m.fl. om at fremstille alt fra sko, tøj og møbler til elektronik, biler og bygninger efter disse principper.
Hele tanken bag Vugge til Vugge konceptet er, at menneskelige produkter skal kunne bruges fra de skabes fra bunden til de når deres “slutning”. Intet går til spilde, alle produkter gavner miljøet. Produkter skal indgå i en større sammenhæng, i en større livscyklus.


Nike Considered – en giftfri sko der kan genbruges til nye formål. Foto: Nike
Kilde: Vugge til vugge