Lokal mad 9a

Vores ide
Er at lave mad/kage ud af råvarer fundet i din egen baghave.
Det er godt fordi at man ikke bruger noget CO2 på at flyve det ind fra andre lande.
Og man sparer en masse penge på at gro sine egne grøntsager/frugt, det tager selvfølgelig tid at gro et æbletræ.
Og man bliver fri fra alle ’’giftstoffer’’ der bliver brugt til at holde det modent.

1. Motion og frisk luft
Det er ikke kun de friske grøntsager, der er sunde. Hvis du arbejder foran en computer, er havearbejde en god lejlighed til at komme ud i den friske luft. Når du sår, luger, passer og plejer køkkenhaven, bruger du din krop. Som udgangspunkt forbrænder du mellem 80 og 130 kalorier på 20 minutters havearbejde.

2. Vær klimavenlig
Når du spiser fødevarer, der er fremstillet lokalt, er du med til at nedbringe CO2-udledningen fra transport af råvarer på kryds og tværs af kloden. Og det kan ikke blive mere lokalt end din egen baghave.

Evaluering
Vores arbejde har været effektivt og konstruktivt, vi har fået lavet det vi ville og det vi skulle. Vores samarbejde var bedre en nogensinde før, der var måske lidt problemer med at komme på ideen, men da vi fandt ud af hvad vi ville, var det let som en leg til næste gang vil vi prøve på at tænke lidt mere over hvad vores idé skal være, og måske snakke lidt mere om selve emnet til at starte med.
en. Og det kan ikke blive mere lokalt end din egen baghave.

Anton plukker æbler fra hans have.

Rasmus hiver rabarber op fra jorden.

Tobias vasker op efter vi har bagt