Plastprojekt – Isolerende plast

Vi har lært at når man isolerer madvarer, bruger man plast fx EPS. Plast er meget nemt at fremstille, fordi det bare bliver masseproduceret af maskiner på en fabrik. Man kan også bruge plastikemballager, det ses ofte i supermarkeder, eftersom det er billigere og nemmere at fremstille.

Vi har også lært at man kan bruge EPS, når man isolerer huse. Men der er nogle ulemper ved at bruge plast til at isolere huse. F.eks. kan det selvantænde og være giftigt.

Man kan også Lægge EPS under togskinner for at dæmpe støjen.


Når flamingoen bliver varmet op, kan den faktisk godt selvantænde.
Her ser vi brændende EPS, der udsender giftig røg.
Derfor lader vi set selvantænde og brænde i stinkskab.

Vi har lavet et forsøg der handler om EPS’ isolation af varme. Vi brugte et varmekamera, et fyrfadslys, og noget flamingo.
Vi stillede fyrfadslyset bagved flamingoen, og tog derefter nogle billeder med varmekameraet for at se om det kunne opfange varmen bag ved.

Det tykke stykke EPS: Det slap slet ikke varmen forbi.
Billede taget med alm. kamera

Billede taget med varme-kamera

Det tynde stykke EPS: Det slap heler ikke noget varme forbi, men man kan se at EPSen blev lidt varmere:

Uden EPS kan man se at der er stor forskel på temperaturerne. der er 168 grader i den lyse plet, og det blå udenom er 24,3 grader – det samme som de røde farver på de to andre termobilleder:

Så nu ved vi at det isolerer fint imod varme, men vi har ikke lavet andre tests så vi ved ikke hvordan det isolere imod andre ting, fx vind og vand osv.